top of page

Collabodoc vill hjälpa en primärvård på knäna att komma upp på fötter

De senaste veckorna har mediabevakningen av svensk primärvård varit intensiv. Rapportering i SVT visar på stora brister och att många medarbetare är trötta och utslitna. Resurserna räcker helt enkelt inte till. Det finns också en uppgivenhet från de som arbetar närmast patienten att satsningarna aldrig kommer. Stort ansvar, hopande administration och en upplevelse av att inte räcka till får stora konsekvenser i längden.
Collabodoc vill underlätta för primärvården genom att fokusera på mötet med patienten och avlasta administrationsbördan. Vi är sprungna ur vårdens behov där vi också själva arbetar, och vi är övertygade om att nyckeln till att skapa värde är att förstå verksamheten och processerna i grunden. Vi för samtal och reflekterar tillsammans med verksamhetschefer, läkare och sjuksköterskor, samtidigt som vi hämtar insikter från daglig kontakt med vårdcentraler landet över.


I nära samarbete utvecklas nya lösningar

Tillsammans med Uppsala hälsocenter gör Collabodoc exempelvis just nu en extra satsning på patienter med psykisk ohälsa, genom att hjälpa till med att starta upp en lättakut för fysisk och psykisk hälsa. Initiativet har växt fram efter nära dialog med psykologgruppen, och har formats till en mottagning med läkare, sjuksköterska och psykolog som arbetar utifrån Collabodocs verktyg och arbetssätt.


”Det är verkligen roligt att få utveckla tillsammans och hitta nya och smarta sätt att arbeta,” säger Hillevi Bengtsson, kundansvarig på Collabodoc. ”Just lösningen för psykisk hälsa finns det möjlighet att koppla på för alla användare av Direktmottagningen. Den kan också användas separat av mottagningar för psykologer, kuratorer och samtalsterapeuter.”


Alla förbättringar och ny funktionalitet finns tillgängliga i produktportföljen. Utvecklingsarbete sker alltid tvärvetenskapligt och nära tillsammans för att hitta de bästa och enklaste verktygen som verkligen ger nytta direkt.


Ansvar för arbetsmiljö och patientmötet

Tekniska lösningar ska vara enkla och lätta att ta till sig. Det är endast sådana lösningar som underlättar på golvet och verkligen fungerar för dem som möter patienter. Vi jobbar hårt på att alla våra produkter, i alla sammanhang ska underlätta den smidigaste patientprocess som går att uppbringa. Sedan skruvar vi på processen och filar på verktygen så att de blir ännu bättre. Och ännu bättre.


Vi som arbetar med vårdens digitalisering har ett stort ansvar för att våra lösningar bidrar till bättre arbetsmiljö och skapar en smidighet i patienthandläggningen. Idag har vi en serie digitala lösningar för fysiska och digitala vårdbesök som gör just det.


Kontakta oss gärna för en demo.

Comentarios


bottom of page