top of page

Förbered din verksamhet för TBE-vaccineringen

Under pandemin kom TBE-vaccinationen i bakgrunden och nu väntas fler än vanligt att vaccinera sig inför årets fästingsäsong. Det är därför hög tid att rigga för vårens och sommarens vaccinationer på landets vårdcentraler.
Förra året fördubblades TBE-fallen i Sverige jämfört med året innan, enligt statistik från Folkhälsomyndigheten. Under 2021 ökade förekomsten av fästingar och registrerade TBE-fall i stort sett hela landet. Efter riktlinjer från myndigheten uppmanar nu många regioner sina invånare att ta ställning till vaccination.


Snabb och enkel vaccination när patienterna är många

Pandemin fick många av oss att fundera lite extra kring hur vi skapar effektiva vaccinationsflöden som också är hållbara att arbeta i för medarbetaren. På rekordtid utvecklade vi Sveriges första stöd för massvaccination som kom att användas vid drive-through vaccination av covid-19 på gamla Saab-fabriken i Trollhättan, såväl som på en rad vårdcentraler i landet. Vaccinationsstödet har nu anpassats för att även hantera andra vaccinationer med volym, så som säsongsinfluensa och TBE.

Det har varit viktigt att stödet är så enkelt att införa och använda, att det går att komma i gång omedelbart. Det har också varit avgörande att stödet är så intituativt att det nästan inte kräver någon utbildning alls för användaren.


Så fungerar vaccinationsstödet

Collabodoc Vaccination gör det möjligt att arbeta mer mobilt och ger en stor logistisk flexibilitet då endast en surfplatta krävs för administration. Patienten bokar själv sin tid via nätet och fyller samtidigt i sin hälsodeklaration. På plats checkar patienten in på egen hand genom en QR-kod. Vaccinatören hanterar administrationen med några klick och journaltext genereras därefter automatiskt.


Vill du veta mer?

Kontakta Hillevi Bengtsson eller Karin Folkesson för en kort demo.


Kommentare


bottom of page