top of page

Femton nya mottagningar går ombord under hösten

Under hösten planeras för implementering av Collabodoc Direktmottagning på femton mottagningar runt om i landet. Det innebär att minst en ny vårdcentral kliver ombord varje vecka fram till jul. Det gör vårdcentralerna mer corona-säkra samt underlättar planering och resursfördelning.
I takt med att primärvården har öppnat upp för att ta emot patienter på nytt har trycket på landets mottagningar ökat när vårdskulden ska arbetas in. Det har också bidragit till ett ökat intresse för digitala lösningar som kan effektivisera vårdcentralens verksamhet utan att kompromissa på vårdkvalitet och patientmötet.

Optimerar patientflödet och separerar patienter med luftvägsinfektioner

Direktmottagning är en vidareutveckling av Lättakuten som nu även gör det möjligt för patienten att boka ett fysiskt möte via webben och själv checka in på plats genom en QR-kod med sin egen mobil. Patienten kan förbereda sig inför besöket hemma samtidigt som det ger personalen samlad information inför patientmötet. Nytt med Collabodoc Direktmottagning är även att patientflödet utjämnas vilket ger mindre trängsel i väntrummet samt att systemet kan separera patienter med luftvägsinfektioner från övriga åkommor. All tidigare funktionalitet finns naturligtvis fortfarande kvar inklusive valet för drop-in.

Ett stort mervärde för patienten

Först ut vecka 38 var Vårdcentralen Särö i Region Halland och härom veckan implementerade Centrumkliniken Uppsala samma lösning samt även tjänsten Sjukskrivning.


"Det finns ett stort värde för patienten att kunna boka in sig hemifrån på en bra tid i stället för att ringa och vänta på återkoppling", säger verksamhetschef Kristian Brandt på Vårdcentralen Särö. "Dessutom undviker vi många väntande patienter i väntrummet, vilket är en förutsättning för att starta upp vår verksamhet ordentligt igen".

Comments


bottom of page