top of page

DIGITAL KONTAKT

Digital vård kan faktiskt vara riktigt enkel

Under pandemin exploderade antalet digitala vårdkontakter. Exploderade gjorde även den efterföljande administrationen och tiden som läggs för att hantera alla patientchattar. Följden har blivit att tillgängligheten till fysiska besök för våra sjukaste patienter sjunkit dramatiskt. Vi vill inte ha det så! Därför har vi utvecklat en enkel och smidig vårdkommunikation för chatt och video som minimerar administrationen så att ni även får tid att ta hand om patienterna fysiskt.

Snabbare kontakt mellan patient och vården

Ökad tillgänglighet och snabbare kommunikation

Enkelt att införa och intuitivt att använda

Inloggning med Mobilt BankID

Kommunikationsflödet

Patienten kan lägga ett ärende 24/7

Var som helst och när som helst kan patienten ställa en fråga till sin vårdcentral genom att logga in på nätet med Mobilt BankID. Patienten beskriver sitt ärende och fyller i kontaktuppgifter. Ingen app behöver laddas ner.

Digital_kontakt_vardkommunikation.png

Vårdpersonal hanterar ärendet på
kontorstid

Ett tvärprofessionellt vårdteam av sjuksköterska och läkare går igenom inkomna ärenden och svarar säkert och smidigt genom en meddelandefunktion. Vårdgivaren kan också bjuda in till videosamtal eller hänvisa till ett fysiskt besök.

pexels-rodnae-productions-6129037_edited

Patienten läser sitt svar digitalt

En länk till svaret skickas via e-post och sms. Patienten loggar in med Mobilt BankID och kan säkert läsa sitt svar samt ställa kompletterande frågor vid behov. Det blir ett enkelt sätt att kontakta vården, när som helst på dygnet.

Videosamtal när det behövs

Vid behov kan patienten erbjudas ett möte via video. Patient och vårdpersonal kommer då överens om när mötet ska ske, och patienten loggar enkelt in via utskickad länk. Upp till fyra parter kan delta i samtalet vilket kan vara smidigt vid möten för exempelvis vårdplanering, samtal med arbetsgivare i samband med rehabilitering eller när tolk behövs.

Frame 64.png

När vårdgivaren vill kontakta patienten

Collabodoc Digital kontakt kan också användas av vårdgivaren för att skicka information eller inleda ett samtal med en patient. Detta kan exempelvis vara för remissvar eller instruktion inför ett besök. Det blir ett snabbare sätt att få kontakt med patienten och sparar dessutom kostnaden för brevutskick.

Statistik för kontinuerlig uppföljning

Statistik med dynamiska och integrerade grafer och tabeller ger möjlighet till kontinuerlig uppföljning. Här kan du som verksamhetschef exempelvis se antal ärenden per månad och kontaktorsak, svarstiden och ärendets livslängd.

Planera_och_folj_upp_patientmote_i_primarvarden.png
Boka demo-formlär

Vill du se hur Digital kontakt fungerar?

Boka en 20 minuters demo

Tack! Vi kontaktar dig inom kort!

Vårdgivare som väljer Collabodoc

Detta får du alltid med våra tjänster

Hjälp att komma igång

Vid uppstart får du stöd av personal som själv har arbetat i vården. Vi ger råd, utbildar, stöttar verksamhetschef och involverar medarbetare. 

Roligt & utvecklande arbete

Minskad administration gör arbetet roligare och mer värdeskapande. Vi får samarbetet att kännas självklart vilket bygger starka team och trygg vård.

Garanterat enkelt

Enkelt att förstå och smidigt att använda för både medarbetare och patient. Digitala verktyg ska lyfta och stärka arbetet. Det ska bara fungera!

Patientorienterad vård

Vi bjuder in patienten att påverka sin egen vård, öppnar upp för bättre kommunikation och stärker samverkan mellan patient och vårdpersonal.

En hållbar arbetsmiljö

En tillgänglig vård där både läkare och patient stärks av digitala stöd. Arbetssätt som minskar stress, minskar resursslöseri och ger värdefulla möten.

Anpassa efter verksamhet

Alla verksamheter ser olika ut och därför krävs anpassningsbara lösningar. Både funktionalitet och grafisk design kan justeras.

bottom of page